pomoc s identifikací porcelánu
- pretorian.000
- Uživatel
pomoc s identifikací porcelánu
Zdravím všechny. Potřeboval bych pomoci s identifikací následujících starožitností. Jedná se o sklo, porcelán, keramiku a dvě šperkovnice. Jedná se o věci z pozůstalosti po prarodičích. Kdyby mi mohl někdo poradit z jakého období zhruba pocházejí, u porcelánu a keramiky určení značky výrobce. Případně se vyjádřit orientačně k hodnotě jednotlivých předmětů. U hrnečků není vespod žádná značka, pouze čísla. Předem děkuji každému, kdo mi pomůže.
Re: pomoc s identifikací porcelánu
mám CD "Rukověť starožitníka" , ale na těchto nových PC již nejde ani spustit - škoda, byla tam spousta zajímavých info...
Koiko 小池富夫 znovunarozen 21.12.2019
XP Deus 22 cm HF RCWS4 CZ
XP MI-6
XP MI-6
jo, dovezu ti ho na expedici, nebo jej chceš poslat ?Pazour60 píše:Já mám ještě jednu starou šunku s Windows95, sem s tím
XP MI-6
XP MI-6
- pretorian.000
- Uživatel
Tak toho jsem se bál, starožitníkům jsem se chtěl vyhnout . No s velkým úsilím se mi podařilo aspoň zjistit něco k tomu černému poháru. Je tam značka WS&S a jedná se o značku Wilhelm Schiller & Sohn. Pohár je z druhé poloviny 19. století. Takže první vlaštovka
to černé cosi - dole - asi nebude staré, měli jsme doma s tímto motivem talíře, hrnky a snad i vázu.
XP MI-6
XP MI-6
- pretorian.000
- Uživatel
To malovaný dole je chodská keramika z 1. republiky, jak jsem včera zjistil. Ty dva korbely - ten s tou červenou lazurou je z prý někdy z období 1880 - 1890 a ten druhý z 1. republiky. Včera se mi podařilo spojit s chlapíkem, který sbírá korbely, tak mi tohle řekl. Tak si můžu zase odmáznout další položky
ten s tou červ.lazurou je pěkný
XP MI-6
XP MI-6
Dobrý den,prosím o pomoc s ident. porcelánového jídelního servisu.Nikde značení,jen na slánce zespodu je červené srdce.Servis je s motivem růžov.růží.Původ je dar od Lobkowiců ze začátku 20.století.Údajně má jít o Míšeň.Děkuji.
tak v Míšeňských porcelánkách a ani jinde jsem motiv srdce nenašel ...
Zkuste dát foto - třeba nejde vůbec o srdce.
Zkuste dát foto - třeba nejde vůbec o srdce.
XP MI-6
XP MI-6