Pravidla - Identifikuj bankovku

Odpovědět
Uživatelský avatar
Koiko
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 13895
Registrován: pát 08. říj 2010 11:59:01
Bydliště: Teplitz stadt

Pravidla - Identifikuj bankovku

Příspěvek od Koiko »

Dne 10.11.2010 byla vyhlášena soutěž "Identifikujte Bankovku". Smyslem této soutěže je, aby se návštěvníci tohoto webu pokochali krásou bankovek, pokusili se tipnout z jaké země pochází, rok vydání, popřípadě nějaké další doplňující informace k bankovce.Vaše tipování bude ztíženo tím, že bankovka bude mít vyretušovány identifikační znaky. Při hledání těchto informací se dozvíte něco málo o krajině, ze které bankovky pochází a různé další informace - záleží na tom, na jaké stránky narazíte.

Základním sponzorem je vyhlašovatel soutěže a moderátor tohoto webu Koiko , další sponzoři pro daný rok /budou-li/ jsou napsáni v úvodníku u každého vkladu.

1. ČAS VKLADU, ODTAJNĚNÍ
1.1 - Tato soutěž probíhá obden mimo období zimní ( od 15.12 do 3.1 ) a letní ( od 15.7 do 15.8 ) dovolené. Další vyjímkou jsou srazy Sloup, Doubí a Expedice Apalucha ;-)
1.2 - Vzhledem k směnnosti mé práce jsou vklady buď v 17:00, nebo v 20:00 hod. V tuto dobu vložím neidentifikovanou část bankovky. Počítejte s nepřesností času na webu !!! Od této chvíle můžete začít tipovat a psát své tipy nad bankovku do položky - odpověď. V průběhu druhého dne vložím doplňující informace k bankovce a tím vše odtajním.

2. VÍTĚZ JEDNOTLIVÉHO VKLADU
2.1 - Je ten, kdo jako první správně identifikuje bankovku, nebo správně určí katalog - dostává bod.
2.2 - K vítězství je potřeba určit ÚZEMNÍ CELEK, NEBO CHCETE-LI STÁT A MĚNU /konkrétně uznám i tyto zkratky $, Ł, € / - beru dle katalogu Pick. Je-li určena správně přímo jen část územního celku/provincie/, kde bankovka platila, je to samozřejmě bráno jako správná odpověď- získává bod.
U provincií však pozor, od kdy do kdy byly provinciemi. /Hongkong apod./Proto doporučuji psát územní celek.
2.3- za správné určení se NEPOVAŽUJE odkaz na web s bankovkou, která právě probíhá v soutěži.


3. TIPOVÁNÍ
3.1 - psát vždy do odpovědi STÁT a MĚNU - /viz. předchozí odstavec/, není-li určeno jinak - mohu chtít konkrétní ostrov /východokaribský dollar, nebo u € bankovek konkrétní stát/
3.2 - Pokud dojde k opravě, platí tudíž vždy oprava a to i když předchozí typ byl správný. /do opravy opět napsat obě odpovědi/
( Nehleďte na to, že již je identifikována, protože tip může být špatný )


4. DODATKY
4.1 - Jedná-li se o bankovku měnové unie, chci název unie + měna - nebude-li upřesněno jinak.
4.2 - Pokud se bude jednat o městskou bankovku, bude brána jako správná odpověď MĚSTO A MĚNA.
4.3 - V případě, že se jedná o měnu - rupee, koruna , dollar apod. postačí napsat tento základ. Nebudu tedy rozlišovat dollar východokaribský, Novozélandský,atd. , koruna Dánská, Česká, atd. - toto je pouze příklad.
4.4 - u států, kde je sporný název /Korea, Vietnam, Německo, Rusko apod./ je vždy NUTNÉ napsat, o jaký konkrétní stát se jedná - jižní Korea, severní Korea ....
4.5 - moderátor soutěže má PRÁVO VETA

5. JE ZAKÁZÁNO
5.1 - chovat se a vyjadřovat jinak, než určují pravidle tohoto webu /vulgárnosti apod./
5.2 - po odeslání příspěvku / odpovědi / toto dodatečně upravovat. Pokud bude zobrazena dodatečná ůprava nebude odpověď uznána !!! V tomto případě, že se spletete, odpovězte znovu - snad vás někdo nepředběhne. Ale o tom to je....
5.3 - ohledně přípravy vkladu je zakázáno 10 minut před vkladem bankovky vložit jakýkoliv příspěvek uživatelem. - Tímto totiž dojde k zablokování vkladu, když jej budu chtít odeslat.

6. CELKOVÝ VÍTĚZ
Po sečtení všech bodů vložím Prt Scr bodování, kde bude vidět jak jste se snažili. Ukončení soutěže a tudíž i vyhlášení vítěze je 15.12.
Následně budu kontaktovat přes SZ výherce s žádostí o adresu, kam má být výhra doručena.
Vše je jen na Vás !!!
Bankovky, které projdou soutěží se ukládají do archívu /forum/ http://www.sbirani.cz/viewforum.php?f=65, kde je možné shlédnout bankovky z 288 krajin a období.
Koiko 小池富夫 znovunarozen 21.12.2019
XP Deus 22 cm HF RCWS4 CZ
XP MI-6
Odpovědět

Zpět na „Soutěže“